Jubileumconcert 150 jaar St.-Martinuskerk Kester

KESTER - Dit jaar bestaat de Sint-Martinuskerk van Kester 150 jaar. De parochieploeg wil die gebeurtenis niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt op dinsdag 11 november 2014 op de naamdag van de patroonheilige van de parochie, om 19uur in de kerk een feestconcert georganiseerd. Een groep enthousiaste medewerkers bereidt het feest al een aantal weken voor.

Aan dit concert wordt meegewerkt door het gemengd koor GAUDICANTO uit Geraardsbergen, dat zeven jaar geleden in de kerk al een bijzonder gesmaakt programma bracht met klassieke muziek voor de Passietijd. Onder impuls van de huidige dirigent, Marc Gerain, groeide dit koor uit tot een concertkoor dat zangers uit de brede regio van de Denderstreek en het Pajottenland aantrekt.

Gerenommeerde solisten, waaronder tenor Lorenzo Carola en mezzo-alt Inez Carsauw hebben hun medewerking toegezegd voor dit jubileumconcert. Het koor en de solisten zullen worden begeleid door een gelegenheidsensemble van een 15-tal professionele musici, geselecteerd uit de beste Belgische orkesten. De artistieke leiding is in de bekwame handen van Marc Gerain, dirigent van Gaudicanto.

Ook de Sint-Martinusharmonie van Kester o.l.v. Dorien Bosmans verleent haar medewerking.

De organisatie geniet de steun van alle Kesterse parochiale verenigingen en ook de 11 parochies van de federatie Gooik /Pepingen, evenals die van Herfelingen zullen bij dit initiatief betrokken worden.

Een promotiefolder met de logo’s van de sponsors en informatie over het Jubileumconcert zal  binnenkort worden bedeeld in bijna 6.000 brievenbussen in de streek.

Kaarten kunnen worden gereserveerd bij Jos De Baerdemaeker, Molenstraat 29  te 1755 Kester (telefoon: 054/56.71.70- gsm 0471/22.33.40 of via mail: gdebaerde@gmail.com  of bij de leden van de werkgroep: Fons Juwet / Gerda Jacobs / Jos De Baerdemaeker / Lieve Van der Eeckt / Lucienne Lissens / Rosette Van De Vijver / Stefaan Viaene / Viviane Heuwelx /Willy Juwet en anderen


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?