Inbrekers viseren naast woningen ook De Ploter, jeugdhuis en school

TERNAT / AFFLIGEM / ROOSDAAL  - De politie van de zone TARL had sinds vrijdag de handen vol met het vast stellen van inbraken. Daarbij valt op dat de inbrekers nu ook culturele centra viseren. We geven hierna het persbericht van de politie.

Ternat:

- Op 17 oktober 2014 betreden onbekenden de veranda van een restaurant in de Sluisvijverstraat te Ternat. Ze plegen braak op het keukenraam. Uit de kassa wordt geld gestolen.

- Op 17 oktober 2014 wordt er terug braak gepleegd in de CC De Ploter te Ternat. Ze plegen terug braak op hetzelfde raam als daags voordien en doorzoeken verschillende lokalen met wanorde tot gevolg. Uit de kassa wordt geld gestolen.

- Op 17 oktober 2014 plegen onbekenden braak op een dubbele keukendeur in de Processiestraat te Ternat. Ze doorzoeken de woning en verlaten de plaats met onbekend nadeel.

- In de nacht van 16 op 17 oktober 2014 pogen onbekenden een raam op kiepstand open te breken in de Potgieter te Ternat. Ze worden opgeschrikt door de bewoonster en nemen de vlucht. Diezelfde nacht wordt er bij de buren een gaatje geboord in het raamkozijn van de slaapkamer. Ze doorzoeken de woning en gaan aan de haal met een fotoapparaat en een laptop. Ze nemen de vlucht in onbekende richting.

- In de nacht van 16 op 17 oktober 2014 kunnen onbekenden zich toegang verschaffen tot een winkel in de Affligemstraat te Ternat. De kassa wordt leeg gehaald, portefeuille wordt gestolen en de leefruimte wordt doorzocht.  

- Ook in de nacht van 16 op 17 oktober 2014 betreden onbekenden de basisschool De Droomgaard in de Meersstraat te Ternat. Hier wordt braak gepleegd op verschillende ramen en worden de burelen doorzocht.Ze plegen tevens ook braak op de toegangsdeur van het gebouw van de kleuters. Ze stelen een flatscreen en laten in de vlucht een laptop achter op de speelplaats.

- In de nacht van 19 oktober 2014 wordt de toegangsdeur van het jeugdcentrum De Puls geforceerd. De daders betreden het jeugdcentrum en begeven zich naar de vergaderzaal.  Hier wordt een onbekende hoeveelheid aan drank ontvreemd. Vervolgens begeven zij zich naar het jeugdhuis en duwen hier het zijraam open. Ze doorzoeken verschillende kasten en stelen 600 euro. Ze verlaten de plaats in onbekende richting.

Affligem:

Tussen 12 en 19 oktober 2014 plegen onbekenden braak in tuinhuizen op 3 plaatsen in de Langestraat te Affligem. De daders gaan telkens aan de haal met veel werkmateriaal. Ze nemen de vlucht in onbekende richting.

Roosdaal:

In de nacht van 16 op 17 oktober 2014 plegen onbekenden braak op een woning in aanbouw in de Berchemstraat te Roosdaal. Het werktuig blijft in het cilinderslot van de voordeur steken. De daders verlaten de plaats in onbekende richting.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?