‘Cuvée Lambikstoemper’, kent goede verkoop

HALLE - Naar aanleiding van haar 15-jarig bestaan bracht vzw De Lambikstoempers een Oude Geuze, een door de Europese Gemeenschap beschermde benaming, op de markt.

 ‘Cuvée Lambikstoemper’ is samengesteld door De Lambikstoempers vzw, bierproeversvereniging Pajottenland – Zennevallei, bij Brouwerij Boon in Lembeek. Het is een blend van 6 hectoliter uit foeder nr. 36 (brouwsel W82,11/01/2012), 10 hectoliter uit foeder nr.102 (brouwsel W144, 24/03/2012) en 4 hectoliter uit foeder nr.13 (brouwsel W76, 04/01/2010).

De vermenging vond plaats op 20 maart 2013 en de afvulling op fles negen dagen later. Na 6 maanden hergisten op fles bij Brouwerij Boon en ongeveer 11 maand in de Lambikstoemperskelder is hij eind augustus, tijdens het Bierweekend van De Lambikstoempers vzw, officieel voorgesteld.

“Een mooie Oude Geuze met bewaarpotentieel.  Men proeft nog wat reductie: bij verdere veroudering wordt de smaak waarschijnlijk nog rijker.

De helft van de lambiek die gebruikt werd voor dit mengsel kwam voort van een foeder die vele jaren gediend heeft voor de productie van Meursault (witte Bourgogne).  Omdat er voor de eerste maal Lambiek werd gerijpt op dit vat heeft de Oude Geuze voor een groot stuk de stempel van die wijn (chardonnay,  mineraliteit, …)”.

 

Amper 6 weken na de voorstelling is de helft van de gelimiteerde oplage van 2.665 flessen reeds verkocht. Een 500 flessen vonden reeds de weg naar het buitenland, waarvan het grootste deel naar de Verenigde Staten van Amerika. De verkoopprijs van  9 euro per fles vormt blijkbaar geen probleem voor de echte geuzeliefhebber.

Personen die nog een fles (of meerdere flessen) willen aanschaffen twijfelen dus best niet te lang. De ‘Cuvée Lambikstoemper’ is te koop bij een Lambikstoemper, in het Streekproductencentrum, Poststraat 3A te 1500 Halle (www.streekproductencentrum.be) of kan geleverd worden via www.belgiuminabox.com.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?