Buren klagen over overlast in buurt parking Den Bleek

LENNIK- Bewoners van de Borrekeitse en de Vondelstraat voelen zich ’s avond niet meer veilig in hun eigen straat. Ze klagen over vandalisme en drugsgebruik.

Zaterdagnacht zijn jongeren binnen gedrongen in de houten fietsenstalling van WZD Den Bleek en maakten daar kabaal. Ze gingen ook aan de haal met een plastieken jerseyblok van bewoners van de Borrekeitse. Een getuige waarschuwde de politie, die snel ter plaatse was. De inspecteurs zouden enkele jongeren geïnterpelleerd hebben, die na een tijdje braafjes de jerseyblok weer kwamen zetten.

“We zijn blij dat de politie snel is tussen gekomen. Ik hoor ook bij mijn buren dat er een onveiligheidsgevoel aan het groeien is. Een tijdje geleden zag ik enkele jongeren rondsluipen in mijn tuin. Toen ik mijn hond buiten liet, gingen ze lopen. Aan de trambeddingen worden geregeld ‘Amsterdammertjes’ uit de grond gerukt en er wordt regelmatig op en af gereden met wagens’, getuigt bewoonster Kelly Van Vlaenderen. Kelly vond zelf ook een drugsspuit verderop op de Halleweg. Ze bracht daar leden van het college van burgemeester en schepenen op de hoogte op een vergadering.

Een andere buur klaagt over drugsgebruik op en rond de parking van Den Bleek. Ze vond er zelfs een zakje met hasj en er liggen dikwijls joints tussen de struiken. Een derde bewoonster geeft toe dat ze ’s nachts dikwijls bang is.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?