Oude filmpjes uit Pajottenland en Zennevallei te zien in Bogaarden

BOGAARDEN – Interessant filmmateriaal over het dagelijks leven in onze regio op 8mm- of super8-film dreigt verloren te gaan. Daarom startte Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei een digitaliseringsproject op. Er kwam al heel wat interessant materiaal naar boven over het dagelijkse leven in de regio van de jaren ’30 tot ’70. Zo werd er een 40-tal filmspoelen binnen gebracht.

Tijdens Kermis Bogaarden op 18 en 19 oktober  is in het Audiovisueel Museum Ter Kammen een compilatie met filmpjes te zien, die zowat 7 uren duurt. Daarop zie je onder meer volkssport, het leven op de kostschool in de jaren ’40 in Heikruis, de scouts in de jaren 30, de Chiro Iris van Dilbeek in een optocht, de Pauwelviering in Galmaarden, de hoevefeesten in Gooik, Bloemencorco’s, breughelfeesten, schuttersgilden, landbouwtechnieken, enz.

De erfgoedcel gaat vanaf nu ook op zoek naar oude filmpjes waarop sportactiviteiten te zien zijn. Iedereen die nog 8 mm- of super8-filmpjes heeft kan die gratis laten digitaliseren bij de erfgoedcel. Een voorsmaakje vind je alvast hier: www.erfgoedcelpz.be/oproep-sportfilmpjes-gezocht

Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei - Molenstraat 102 • 1700 Dilbeek • T: 02/451.69.49 - info@erfgoedcelpz.be• 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?