Verdachte van aanrijding fietser voor de rechter

LENNIK / GALMAARDEN  – Voor de politierechter in Halle is deze morgen een vrachtwagenbestuurder verschenen, die er van verdacht wordt dat hij op 6 februari 2013 op de Ninoofsesteenweg in Eizeringen een fietser heeft aangereden.

De bestuurder van het aanrijdende voertuig ging er toen van door. Een voorbijganger bracht het zwaar gewonde slachtoffer Mathieu Bogaert (40) uit Galmaarden naar het ziekenhuis in Aalst.

Bogaert was toen nog wielrenner (elite zonder contract) en fietste naar zijn werk  Door de aanrijding kwam hij in een natte weide terecht waardoor hij onderkoeld raakte. Hij had een ruggenwervelbreuk opgelopen.

Brokstukken

Op de plaats van het ongeval werden alleen wat brokstukken van een wagen gevonden. Er meldden zich geen getuigen en ook de buurtbewoners konden de politie niet verder helpen. Het duurde lang voor er, na een grondige analyse van de brokstukken, een verdachte werd gevonden. Het is een 34-jarige man uit Haaltert. Hij legde tegenstrijdige verklaringen af. Uiteindelijk gaf hij voor de politierechter toe dat hij die dag met de vrachtwagen reed, maar dat, als hij de fietser aanreed, dat zeker niet bewust is gebeurd. Daarom gaat zijn advocaat voor de vrijspraak. De verdachte heeft al een goed gevuld strafblad. De rechter spreekt zich uit op 12 november.

Sinds het ongeval kon Mathieu Bogaert niet meer fietsen en zijn zware job, bij een drankencentrale kan hij ook niet meer uitoefenen. Hij viel terug op de ziekenkas omdat de verzekering zijn loon niet wil betalen. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?