CKO ’t Breugelkind bedankt onthaalouders met kookboekje

STRIJTEM - De Dag van de Onthaalouder, op zondag 12 oktober, is binnen CKO ’t Breugelkind (vanaf januari 2015 Infano) een belangrijke en niet te missen kans om kinderverzorgers en –begeleiders extra in de schijnwerpers te zetten. De kinderopvangorganisatie nodigde daarom de Roosdaalse burgemeester Christine Hemerijckx uit in de kinderopvang Pagadder in Strijtem.

Pagadder-uitbaters Els en Brigitte, eveneens moeder en dochter, maakten in april de overstap van zelfstandige kinderopvang naar de aansluiting bij de dienst voor onthaalouders van CKO ’t Breugelkind. De overstap zorgde ervoor dat Pagadder kon openblijven, waarvoor eerder even gevreesd werd.

Als dank voor hun dagelijkse en enthousiaste inzet schonk CKO ’t Breugelkind samen met burgemeester Christine Hemerijckx aan Pagadder het gloednieuwe kookboek, op initiatief van VVSG en Steunpunt Kinderopvang, met een twintigtal recepten bedacht door de onthaalouders. ‘Via deze manier wil de gemeente en CKO ‘t Breugelkind Brigitte en Els, samen goed voor maar liefst 32 jaar ervaring in kinderopvang, in de schijnwerpers zetten’, vertelt burgemeester Christine Hemerijckx. ‘Ik ken hen al vele jaren en wat opvalt is dat hun engagement, voor eender welk evenement, steeds bijzonder groot is. Bovendien zijn zij het enige onthaalgezin in Roosdaal die kan rekenen op een tweede generatie.’ 

CKO ’t Breugelkind telt negentien aangesloten onthaalouders. De dienst Onthaalouders van de organisatie gaat vandaag langs bij alle crèches om er een exemplaar te overhandigen van het nieuwe kookboek.

CKO ’t Breugelkind, vanaf januari ‘Infano’, is de grootste privéspeler op de markt van de kinderopvang in België. Infano vangt elke dag 14.000 kinderen op in 101 locaties, verspreid over meer dan 40 gemeenten. 500 medewerkers zetten zich elke dag in om de kinderen de beste zorgen te geven in kinderdagverblijven, binnen- en buitenschoolse opvang, dienst voor onthaalgezinnen en bedrijfsopvang. Infano heeft ook een eigen studie- en adviescentrum om lokale besturen en kinderopvangdiensten te helpen hun diensten te optimaliseren.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?