Gemeenteradar van UNIZO start ook in Lennik

LENNIK – De gemeente Lennik neemt deel aan “gemeenteradar”, een instrument om de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers na te gaan. De gemeente Lennik ontving daarvoor van Unizo het aanmoedigingslabel “gemeenteradar”. Regiodirecteur Nancy Van Espen kwam het label overhandigen.

Via een online tool worden zowel de gemeentelijke diensten als de lokale ondernemers bevraagd. Het is de bedoeling om met de aanbevelingen die voortvloeien uit de analyse door Unizo, de gemeentelijke dienstverlening aan de lokale handelaars te verbeteren.

Volgens schepen van middenstand Yves De Muylder is het niet meer evident om als starter een nieuwe zaak te openen. “We willen er als gemeente alles voor doen om de handelaars te helpen. We gaan een project handelskernversterking in heel de gemeente uitvoeren.”

Aansporing

UNIZO spoort stads- en gemeentebesturen voortdurend aan om werk te maken van een ondernemersvriendelijke dienstverlening. Vandaag biedt UNIZO de Gemeenteradar  aan, een online tool om de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers na te gaan.

Via de Gemeenteradar kunnen stads- en gemeentebesturen zelf, en op regelmatige basis, hun dienstverlening aan ondernemers in kaart brengen. Dit gebeurt op basis van 4 online vragenlijsten. UNIZO bevraagt tegelijkertijd de lokale ondernemers naar hun tevredenheid. Het resultaat is een individueel rapport met concrete actiepunten en aanbevelingen.

UNIZO schenkt persaandacht aan elke deelnemende gemeente. Bovendien ontvangt deze laatste een aanmoedigingslabel en kan ze beroep doen op een stuurgroep met ondernemers en experten. Zo wil UNIZO helpen de dienstverlening, én het ondernemersklimaat verbeteren.

Alle Vlaamse & Brusselse steden en gemeenten kunnen gratis aan de Gemeenteradar  deelnemen. Unizo vraagt het engagement van de gemeente om de vragenlijsten binnen het bestuur met de betrokken ambtenaren en beleidsmensen te bespreken. UNIZO vraagt aan de gemeenten de e-mailadressen van de ondernemers. Zo kan een online ondernemersenquête uitgestuurd worden. De e-mailadressen worden uiterst vertrouwelijk behandeld en voor geen andere doeleinden dan de enquête aangewend.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?