Zonnetje Merchtem succesvolle gestart

MERCHTEM - Vandaag draaide het nieuwe kinderdagverblijf Zonnetje Merchtem van groep Infano (het vroegere CKO ’t Breugelkind) voor het eerst op volle toeren. Zonnetje Merchtem, dat op vrijdag 1 oktober officieel werd ingehuldigd, verzorgde al op de eerste dag de opvang van veertien kinderen.

"De begeleiding zorgt ervoor dat er voor de kinderen een vast stramien gehanteerd wordt", vertelt teambegeleider-coach Inge Van Hoeck. "Zo wordt er ’s morgens een verhaaltje verteld, zingen we samen met de kinderen een liedje en krijgen ze lekkere soep in de voormiddag. Daarnaast staat er dagelijks een creatieve activiteit op de agenda. Zo zaten we vandaag samen met de kinderen rond de knutseltafel."

Het nieuwe kinderdagverblijf ‘Zonnetje Merchtem’ vangt kinderen op van nul tot drie jaar, in de oude school Ten Bos in Peizegem. Naast het kinderdagverblijf zal ’t Breugelkind/groep Infano in hetzelfde gebouw ook buitenschoolse kinderopvang organiseren. De gemeente en groep Infano sloten hierover een concessieovereenkomst af. Het nieuwe Zonnetje beschikt over een oppervlakte van 250m² en voldoet aan de infrastructurele eisen van een kinderdagverblijf. Voorlopig heeft men een vergunning van Kind en Gezin voor 18 kinderen. Maar de infrastructuur kan indien nodig op korte tijd nog extra opvang bieden aan 32 kinderen.

De groep Infano is de grootste privéspeler op de markt van de kinderopvang in België. Infano vangt elke dag 14.000 kinderen op in 101 locaties, verspreid over meer dan 40 gemeenten. 400 medewerkers zetten zich elke dag in om de kinderen de beste zorgen te geven in kinderdagverblijven, binnen- en buitenschoolse opvang, dienst voor onthaalgezinnen en bedrijfsopvang. Infano heeft ook een eigen studie- en adviescentrum om lokale besturen en kinderopvangdiensten te helpen hun diensten te optimaliseren.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?