Alice kleurt Merchtem met drie gloednieuwe zaken in één

MERCHTEM - Alice opent op zaterdag 25 oktober haar deuren op de Varkensmarkt in het centrum van Merchtem. Het is veel meer dan een eethuis en koffiebar. Je kan er ook tweedehandskinderkleding kopen en deelnemen aan kinderateliers, jeugdtheater en tal van originele activiteiten. Alice gaat meteen van start met een feestelijk openingsweekend.

"Merchtem is een bruisende winkelgemeente maar toch vonden we dat er iets ontbrak. We bleven letterlijk en figuurlijk wat op onze honger zitten”, vertellen Evi en Sigrid De Hauwere. "We combineren daarom drie zaken in één om zo in te spelen op een bestaande behoefte in de streek. De talrijke en zeer enthousiaste reacties sterken ons enkel nog in onze overtuiging."

Alice is als een huis met vele kamers. In de living kan men ontbijten, lunchen en koffie drinken. "Pistolets, quiches, taarten, koffie…we leggen steeds de nadruk op ambachtelijke producten van hoge kwaliteit. We trekken ook voluit de kaart van klassieke recepten met een onverwachte twist”, aldus de zaakvoerders.

Kledij en theater

In de winkel van Alice verkopen de zussen De Hauwere tweedehandskinderkleding van de leukste merken. "Iedere moeder herkent het wel: je kast puilt uit van de mooie kinderkleren die te klein zijn, maar wel nog in uitstekende staat verkeren”, zegt Evi De Hauwere. "Bij Alice creëren we een win-win-situatie. Je vindt er niet alleen tweehandsstukken van topmerken, je kan er ook je eigen kinderkleding verkopen.”

De bovenverdieping van Alice is een creatieve broeiplaats en biedt ruimte voor onder andere kinderateliers, jeugdtheater, originele muzieklessen… Sigrid De Hauwere: "We bieden kinderen eens iets anders aan dan de klassieke opleidingen en activiteiten. Hiervoor werken we samen met ervaren professionele mensen. Waarom eens geen kinderatelier als verjaardagsfeestje aanbieden?"

Iedereen is welkom tijdens openingsweekend op zaterdag 25 en zondag 26 oktober, telkens van 9 tot 18u. Op het programma: doorlopend kinderateliers en de spannende mini-voorstelling "De Box". Voor elke klant is er een attentie.

Meer informatie op Facebook: www.facebook.com/DewereldAlice


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?