Zonnelied Galmaarden blaast 10 kaarsjes uit

GALMAARDEN – Zonnelied huist 10 jaar in de Galmaardse pastorie en dat werd vrijdagavond gevierd in het Baljuwhuis.

Zonnelied telt dertien medewerkers, een team dat dag en nacht in de weer is. Frederiek Verroken is de teamcoördinator. Er verblijven 14 permanente bewoners waarvan één nieuwe en er is plaats voor tijdelijk kortverblijf. Zonnelied heft in Galmaarden ook een dagcentrum. Elke dag komen dertien mensen langs om deel te nemen aan de activiteiten. Zij keren ‘s avonds terug naar huis. Sommige bewoners mogen in de gemeente gaan helpen, bij de bakker, de hondenkapper, het gemeentehuis... Dat is uniek, want op die manier wordt een hele gemeente betrokken.

Zonnelied kan ook rekenen op vrijwilligers waaronder de Minder Mobiele Centrale. Er is ook een zeer goede band met de buurt die één keer per jaar uitgenodigd wordt

Gemeente

Op de gemeenteraad van 4 november 1997 verkocht de gemeente de pastorie aan vzw steunfonds Zonnelied. Burgemeester Pierre Deneyer: “Wij dachten eerst als bestuur om de leegstaande pastorie te gebruiken voor de schoolse opvang. Uiteindelijk hebben wij een wijze beslissing genomen om het te verkopen. In onze gemeente, zoals geen andere, ieder krijgt zijn deel en speelt elk zijn rol. In Galmaarden hebben we 4 instellingen ‘zorg’: De Zwaluw (privé), Zonnelied ‘privé’, De Okkernoot (privé) en de Akkerwinde (Senioren-flats van het OCMW). Ik ben fier dat ik van in de beginne heb mogen meewerken aan ‘Zonnelied’, de besprekingen, de opening en nu de tinnen jubilé. De medewerkers van ‘Zonnelied’ waar ik veel respect voor heb , doen bijzonder goed werk. Proficiat.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?