Zes sociale woningen in Oetingse wijk Kervyn

OETINGEN – Het gemeentebestuur heeft samen met de inwoners de nieuwe wijk Kervyn ingehuldigd. In de wijk, tussen de kerk en het kasteel van Oetingen werden er ook zes sociale woningen gerealiseerd.

In 2007 kreeg een private ontwikkelaar groen licht om op korte termijn een nieuwe verkaveling in Oetingen op te starten. “De vraag naar woningen in eigen gemeente voor jonge mensen was dan ook uitermate groot. Intussen staan op de site een 40-tal woningen en hebben een 120 mensen een nieuwe stek gevonden in onze gemeente”, zegt schepen van woonbeleid Simon De Boeck

Volgens de afspraak met de gemeente Gooik kregen 6 woningen een sociaal karakter. Sociale bouwmaatschappij Providentia nam de bouw voor zijn rekening. Vandaag zijn deze woningen afgewerkt en toegewezen aan de nieuwste bewoners van de Kervynstraat.

Sociaal objectief 2020

Daarmee bouwt de gemeente verder aan haar 'sociaal objectief'. Op vraag van het Vlaamse gewest werd het doel vooropgesteld om tegen 2020 in Gooik 50 extra sociale woningen te realiseren. Om dit te halen liggen ook in de andere deelgemeenten van Gooik een aantal projecten op tafel.

- In Leerbeek werkt Vlabinvest samen met de Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij aan 14 sociale koopwoningen en 8 huurwoningen langs de Kwadebeekstraat.

- In Kester plant Providentia met de 'Nieuwe Joen' de realisatie van 14 sociale huur- en 7 sociale koopwoningen.

- In Gooik denkt het nieuwe masterplan na over de inplanting van een 20-tal extra woningen in en rond het dorpscentrum.

Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant huurt tenslotte heel wat woningen op de private markt om deze aan sociale tarieven door te verhuren.  De Woonwinkel Pajottenland maakte samen met de gemeente een woonbeleidsplan en ondersteunt Gooik permanent bij de opvolging van het objectief.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?