Verkeershinder door verlies van 44 ton slachtafval (Video)

GROOT-BIJGAARDEN – Een vrachtwagen van een onderaannemer van het vilbeluik Rendac in Denderleeuw is op de E40 zowat heel zijn lading slachtafval verloren.

Net na de verkeerswisselaar ging de achterklep van de grote laadbak van de vrachtwagen open waardoor de stinkende inhoud op de weg viel. De bestuurder reed verder over de parking waar er ook heel wat rottende krengen werden uitgespreid. De rit ging verder weer naar de E40 tot de trucker halt hing op een noodparking. Het is niet duidelijk waarom de man maar bleef door rijden. Meerdere wagens liepen schade op, toen ze over de krengen reden.

Politie en brandweer sloten enkele rijstroken in de richting van Oostende af. Dat zorgde voor een aanzienlijke verkeershinder. De brandweer van Asse moest de hulp inroepen van de civiele bescherming om de lading op te laden. Dan moet nog de reiniging van een stevig klevende vetlaag op het asfalt beginnen. De civiele bescherming gebruikt daar voor een sterk werkend detergent. Het opruimen kan nog enkele uren duren.

Update: Het opkuisen duurde tot 6 uur in de ochtend.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?