Roosdaalse Rodekruisvrijwiligers brachten beste Rodeduivelssfeer

ROOSDAAL – De vrijwilligers van de bloedafname van Roosdaal heeft de eerste prijs gehaald in een uitdaging om tijdens het WK-voetbal de voetbalsfeer naar de bloedinzamelingen te brengen

Het bloedtransfusiecentrum van het Rode Kruis heeft gedurende de maand juni niet alleen de donorcentra maar ook de plaatselijke afdelingen opgeroepen om de voetbalsfeer naar de bloedinzamelingen te brengen.

Tussen alle inzendingen vonden zij heel wat creatieve ideeën. Van verschillende donoren ontvingen zij ook zeer positieve reacties over de extra’s die werden voorzien. De jury, waarin ook Rode Kruis gemeenschapsvoorzitter Christ’l Joris vertegenwoordigd was, selecteerde als uiteindelijke finalisten de afdelingen Roosdaal, Tienen en Knokke-Heist.

Van deze 3 finalisten mag afdeling Roosdaal zich de winnaar noemen. De vrijwilligers brachten de Braziliaanse sfeer helemaal naar de bloedinzamelingen in Strijtem en Pamel. Ze zorgden niet alleen voor een overweldigende tricolore aankleding, er werden ook zelfgemaakte, alcoholvrije cocktails aangeboden. Met zeer creatieve namen trouwens. Bijvoorbeeld de "Brancardi" op basis van alcoholvrije pisang en fruitsap, een "O-positiefke" op basis van cassis, limoen, ananas en framboos, en een "Plasmanas" op basis van kokos, citroen en spuitwater.

Lien Cypers van het BTC (Bloedtransfusiecentrum Vlaams-Brabant  - Limburg) kwam in bijzijn van  burgemeester Christine Hemerijckx tijdens de bloedafname in de St. Martinuszaal in Strijtem de prijs (20 supportershirts van de Rode Duivels) overhandigen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?