Lennik zoekt nieuwe uitbater cafetaria sporthal

LENNIK – De gemeente wil vanaf  januari 2015 een nieuwe uitbater vinden voor de cafetaria van sporthal Jo Baetens.

In 2007 vond Lennik na een lange zoektocht een nieuwe uitbater voor de drankgelegenheid in de sporthal. “Het Sportcafé draaide heel goed tot de uitbater met gezondheidsproblemen begon te kampen. Er kwamen klachten omdat sporters dikwijls voor gesloten deuren stonden. Dat leidde ook dikwijls tot discussies binnen de sportraad. We hebben samen met de uitbater en de sportraad getracht om een overnemer te vinden. Er was een ernstige kandidate maar die wilde het cafetaria uitbaten in bijberoep, wat we niet goed vonden”, zegt sportschepen Filip Van Ginderdeuren.

Op de gemeenteraad werden de voorwaarden voor een nieuwe concessie goedgekeurd. “We zijn tot een vergelijk gekomen met de huidige uitbater om de concessie te stoppen tegen het einde van het jaar en begin 2015 te heropenen met een nieuwe uitbater”, zegt de sportschepen.

Gemeenteraadslid Geert De Cuyper vroeg zich af wat er zou gebeuren als er geen nieuwe uitbater wordt gevonden. “Nu is het café ook al regelmatig gesloten. Het kon zo niet verder. We namen deze beslissing na een ultieme brief van de uitbater”.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?