Scouts Paloke viert dubbel feest (Video)

DILBEEK - Scouts Paloke uit Dilbeek had afgelopen weekend twee redenen om te feesten. Er was de officiële opening van de nieuwe lokalen én het vijftig jarig bestaan van de vereniging.

Afgelopen zaterdag was een dag waar leden, leiding, oud-leiding en sympathisanten van Scouts Paloke bijzonder lang naar hadden uitgekeken. Om 13u30 vertrok een delegatie van Paloke in stoet én in uniform van het gemeentehuis naar de nieuwe lokalen langs de Berchemstraat.

De afgelopen jaren werd hard gewerkt en het eindrestultaat, negen taklokalen en het stamlokaal, mag er absuluut zijn. In het gebouw vallen een aantal energiebesparende snufjes op. Bedet Smeulders (voorzitter beheerraad scouts Paloke) “Na 4 uur inactiviteit valt het licht automatisch uit, verwarming wordt centraal geregeld zodat de verwarmingskosten niet nodeloos oplopen en er is vloerverwarming in het stamlokaal”

De bouw van het lokaal heeft heel wat werk én geld gekost. “We zijn de gemeente bijzonder dankbaar om  -zeker in deze financieel moeilijke tijden- haar belofte na te komen. Zij hebben de bouw gefinancierd, de (beheerraad van de) scouts nam de afwerking op zich. “ aldus Bedet.

Dat dit project ook voor de gemeente belangrijk is, blijkt uit de vertegenwoordigers die op de opening aanwezig waren waaronder burgemeester Willy Segers, schepen van jeugd Lies Vereecke, schepen van patrimonium Jef Vanderoost en Vlaams minister voor Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven Gatz. Hij is zelf een oud-scout uit Koekelberge, een vereniging die al jaren een goede band heeft met scouts Paloke.

Tijdens de inhuldiging zaagden de burgemeester, de minister en de groepsleider samen een sjorbalk door om zo toegang te krijgen tot de lokalen. (zie foto's onderaan). Na de officiële plechtigheid werd het 50-jarig bestaan van scouts Paloke uitbundig gevierd. Meer dan 500 leden en oud-leden kwamen langs.

Video : hoe bouw ik een nieuw scoutslokaal, in vijf minuten


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?