Scholen stoven provincie een peer

VLAAMS-BRABANT - De provincie Vlaams-Brabant wil een hart onder de riem steken van de perentelers, die getroffen zijn door het Russische invoerverbod. Ze roept de Vlaams-Brabantse scholen op om creatief te zijn met peren.

Gezonde voeding is voor de provincie Vlaams-Brabant een belangrijk thema. Veel scholen nemen hierrond al initiatieven, zoals een fruitdag, veggiedag of een gezond ontbijt. De provincie Vlaams-Brabant lanceert nu een nieuw initiatief naar alle scholen op haar grondgebied en laat zich hierbij inspireren door de perenboycot.

"Alle scholen van Vlaams-Brabant kunnen tot 26 september bij ons gratis peren bestellen om er mee aan de slag te gaan", zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs en gezondheid. "Daarmee kunnen leerlingen en leerkrachten experimenteren om lekkere, budgetvriendelijke en gezonde recepten uit te werken met de peer als hoofdingrediënt. Zo slaan we twee vliegen in één klap: gezonde voeding voor leerlingen en steun voor de getroffen perentelers."

De scholen moeten hun recepten voor 17 oktober insturen naar de dienst onderwijs van de provincie. Na een grondige proeverij, worden 3 klassen beloond met een geldprijs. Op 14 november worden de winnaars bekend gemaakt. Alle recepten worden ook gebundeld en elektronisch aan scholen en ouders ter beschikking gesteld.

Meer info en inschrijven via www.vlaamsbrabant.be/peren


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?