Tweede reeks nachtelijke inbraken in Roosdaal

ROOSDAAL – De politie stelde in enkele dagen tijd voor de tweede keer een reeks nachtelijke inbraken vast op het grondgebied van Roosdaal.

In de nacht van 15 op 16 September 2014 werd er ingebroken in een woning in de Koning Albertstraat. De daders braken een openstaand toiletraam en open betraden de woning. Ze namen cash geld mee. Diezelfde nacht braken vermoedelijk  dezelfde daders de achterdeur van een restaurant in dezelfde straat. Ze gingen de haal met keukenmateriaal.

In de Derrevoortstraat geraakten de dieven een woning binnen langs een klein raam. Ze zochten in heel het huis maar maakten geen buit. In de Kapellestraat mislukte een inbraak omdat de daders het schuifraam van een woning niet konden forceren.

De inbrakenplaag verontrust de Roosdaalse burgemeester Christine Hemerijckx. “Na de inbrakenplaag in Bochtlombeek heeft het gemeentebestuur met alle middelen een oproep gedaan tot de bevolking om een beroep te doen op afwezigheidstoezicht en preventief advies tegen inbraken. We merken echter dat de mensen daar pas een beroep op doen als het te laat is. Blijkbaar heerst er op dat gebied een grote gelatenheid”.

Vorige vrijdagnacht werd Roosdaal ook al geplaagd door de inbrakenreeks. Zie:

http://www.persinfo.org/2014/09/15/dieven-vrijdagnacht-bijzonder-actief-roosdaal


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?