Hof van beroep heropent debatten in drugsproces Belkacem

BRUSSEL - Het Brusselse hof van beroep heeft vandaag nog geen arrest geveld in het dossier over een grote drugssmokkel waarin Sharia4Belgium-kopstuk Fouad Belkacem zou betrokken zijn. Het hof beval de heropening der debatten omdat er stukken in het dossier blijken te ontbreken. Dat is op zich geen verrassing, aangezien het dossier in januari 2012 in vlammen opging toen er brand werd gesticht op de griffie van het Brusselse hof van beroep. Het duurde maanden om het dossier opnieuw terug samen te stellen, waardoor de hele zaak grote vertragingen opliep.

Ook de vader van Fouad Belkacem staat terecht in het dossier, maar voor hem heeft het Brusselse parket-generaal de vrijspraak gevraagd. De feiten waarvoor de verschillende verdachten terechtstaan, dateren al van 2005, nog voor er sprake was van Sharia4Belgium. Volgens het Brusselse openbaar ministerie zouden de verschillende verdachten zich in die periode schuldig gemaakt hebben aan de smokkel van 5,3 ton cannabis vanuit Marokko.

De cannabissmokkel kon opgerold worden doordat een politieagent erin geslaagd was te infiltreren in de bende, wat toen een primeur was in België, en in 2008 werden de betrokkenen al veroordeeld tot celstraffen van 2, 3, 6 en 7 jaar door de correctionele rechtbank.

Het hof zou vandaag een arrest vellen, maar beval uiteindelijk de heropening der debatten.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?