Merchtem vlakt strijd tegen broodautomaten af

MERCHTEM - Burgemeester Eddie De Block komt deels terug op het opmerkelijke bericht van afgelopen weekend waarin het schepencollege van Merchtem quasi de 'oorlog' verklaarde aan de vele broodautomaten in de gemeente.

In het bericht stond onder andere dat er maximum één broodautomaat per deelgemeente zou toegelaten worden. Dat zorgde voor positieve reacties, maar ook voor heel wat ophef. "Gelet op de vele reacties van 'bezorgde inwoners', dat één broodautomaat per deelgemeente te weinig zou zijn om de noden te lenigen, ben ik graag bereid de visie van het college bij te sturen", laat Eddie De Block weten. "Er zal bij het toekennen van een vergunning tot het plaatsen van een broodautomaat rekening worden gehouden met het aantal mogelijke 'gebruikers'. De essentie echter blijft zoals eerder gesteld. Het kan niet dat er zonder vergunning broodautomaten uit de grond rijzen, her en der. Dit moet weldegelijk 'gecontroleerd' gebeuren."

De automaten die er momenteel staan zonder vergunning zullen dus weggehaald moeten worden, of de eigenaar zal naar een andere locatie moeten zoeken om vergund te geraken. De burgemeester hoopt dat de bewoners van zijn gemeente tevreden zijn met de verspoepeling van de oorspronkelijke maatregel. "Ik ben zeker niet te schoon om mijn mening in deze te herbekijken, want 'luisteren naar de inwoners', is al meer dan twintig jaar mijn (onze) grootste troef; ik wil graag dat dit zo blijft", hij af.

Archief

Lees ook : Merchtem strijdt tegen 'plaag' van broodautomaten


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?