Aanrander Waalborrepark Asse blijft aangehouden

ASSE - De 39-jarige man die verdacht wordt van een reeks aanrandingen en verkrachtingen in Asse, blijft nog minstens een maand in de cel. De Brusselse raadkamer bevestigde zijn aanhouding.

In 2011, 2013 en 2014 werden drie jonge vrouwen aangevallen in het Waalborrepark in Asse. Een vierde slachtoffer werd in Zellik aangerand. Telkens werden de slachtoffers, waarvan minstens één minderjarig was, het struikgewas ingetrokken en aangerand. De meisjes die zich verzetten, slaagden er in de man weg te jagen.

De vier slachtoffers gaven de politie een gelijkaardige beschrijving van de dader. Toen een van de vrouwen de speurders vertelde dat de dader vermoedelijk met een firmawagen reed, raakte het onderzoek in een
stroomversnelling. De politie spoorde het bedrijf op en toen bleek dat elke wagen van de firma was uitgerust met een zogenaamd ‘track and trace’-systeem, waardoor alle verplaatsingen via gps te volgen waren.

De politie kon een verdachte identificeren, die op 3 juli werd aangehouden door de Brusselse onderzoeksrechter op verdenking van verkrachting en aanranding van de eerbaarheid met geweld of bedreiging. De dertiger gaf drie van vier feiten toe.

De man verscheen vorige week al voor de raadkamer, maar de zaak werd toen uitgesteld omdat zijn advocaat niet aanwezig was. Eergisteren boog de raadkamer zich opnieuw over de zaak, die de voorlopige hechtenis bevestigde. De man blijft nog minstens een maand in de cel.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?