Zwaar deksel vliegt door kortsluiting van ondergrondse stroomcabine

SCHEPDAAL - In de L. De Dobbeleerstraat in Schepdaal is deze namiddag door een ontploffing een loodzwaar deksel van een ondergrondse laagspanningscabine gekatapulteerd. Er raakte niemand gewond.
 
Het was een inwoonster van de L. De Dobbeleerstraat die deze namiddag iets na 13u een ontploffing hoorde. Toen ze buiten een kijkje ging nemen, zag ze metershoge vlammen vanuit een put in het voetpad komen. Door de ontploffing was het loodzware deksel grotendeels van de put geslagen.
 
De brandweer kwam ter plaatse en stelde na voorzichtig zoekwerk vast dat het om een ontploffing ging in een ondergrondse elektrische laagspanningscabine. Dat gebeurde door een kortsluiting. Eandis werd ter plaatse om de zaak verder te onderzoeken. Er werd ook een aannemer opgetrommeld.
 
Door het incident zitten de inwoners van de De Dobbeleerstraat, de Rumoldusstraat en de Schorenbosstraat, zonder elektriciteit. Volgens Jean-Pierre Blomme van Eandis zijn dergelijke ontploffingen zeer zeldzaam. Eandis is trouwens ook bezig om alle ondergrondse cabines aan te passen in bovengrondse. "Ook voor deze cabine was al een dossier geopend", zegt hij.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?