Veel bekijks voor Ternatse vleermuizen

TERNAT - Zaterdag 30 augustus vond de Nacht van de vleermuis plaats aan het kasteel van Kruikenburg. Zowel het programma voor de volwassenen, als dat voor de kinderen had groot succes.

Zo’n 60-tal volwassenen luisterden met volle aandacht naar de uiteenzetting van Marc Bruneel, de vleermuizenspecialist van Natuurpunt. Met de nodige foto’s en geluidsfragmenten boeide hij het aanwezige publiek. Daarna werd de groep getrakteerd op een zoektocht naar vleermuizen aan de hand van een batdetector. Deze detector bootst de geluiden van de vleermuis na, waardoor andere vleermuizen uit nieuwsgierigheid een kijkje komen nemen.

De kinderwerkgroep van Natuurpunt had tevens een aantrekkelijk en educatief programma uitgewerkt voor de kinderen. Meer dan veertig kinderen namen deel aan het uitgebreide kinderprogramma. Er werd geknutseld, uitleg gegeven over vleermuizen ( op kinderniveau ) spelletjes gespeeld enz.. De meeste kinderen waren verkleed als een vleermuis. De drie kinderen die het beste waren verkleed ontvingen een prijs.

Na de binnenactiviteit werd de grote groep opgedeeld in twee en trokken de kinderen het parkgebied van Kruikenburg in, op zoek naar vleermuizen. En met succes! Aan de hand van de batdetectoren kwamen er al heel vlug vleermuizen opdagen. Alle kinderen ontvingen van het gemeentebestuur led lichtjes ( die ze daarna nog kunnen gebruiken voor de fiets ). Gewapend met de lichtjes, de batdetectoren en de ongelooflijke nieuwsgierigheid en enthousiasme van de kinderen, trokken ze het bos en parkgebied in. Tussendoor speelden de kinderen ook nog enkele bosspelletjes, alles afgestemd op de vleermuis.

De avond werd afgesloten met een receptie aangeboden door het gemeentebestuur en Natuurpunt.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?