Provinciale ploegwedstrijd Vlaams-Brabant valt in het water

MERCHTEM - Het mindere weer zorgde afgelopen weekend voor problemen op het Provinciaal Kampioenschap Ploegen in Merchtem. Door zware regenval was te grond die geploegd moest worden  te nat. Het wedstrijdploegen is uitgesteld naar volgend weekend.

Normaal werd gisteren in Merchtem gestreden om de Provinciale titel Ploegen in Merchtem, maar daar dachten de weergoden anders over. "Helaas kregen we te maken met enkele hevige regenbuien en werd de wedstrijd tijdens het ploegen van de openingsvoor stilgelegd", zegt Lene Cillen, Organisatieconsulent bij Groene Kring Vlaams-Brabant. "Het terrein was te nat en er werd, in samenspraak met het Belgisch Ploegcomité en de organisatie, besloten om het wedstrijdploegen uit te stellen naar een latere datum."

Toch een gezellige dag

De dag begon met mooi weer en ’s morgens kwamen er 22 ploegers het terrein opgereden. De strijdlust was groot en ze konden onmiddellijk beginnen te oefenen op het terrein. Het slechte weer ’s middags kon de sfeer niet bederven, ploegers en supporters konden genieten van een lekkere bbq. Er bleef nog veel volk plakken en de teleurstelling werd al snel doorgespoeld met een pintje aan de toog.

Nieuwe poging

Het kampioenschap zal opnieuw georganiseerd worden op zondag 7 september vanaf 11u. "Op deze manier kunnen de Brabantse ploegers zich nog plaatsen voor het Nationaal ploegkampioenschap op 14 september in Hoegaarden", zegt Lene Cillen. "De provinciale wedstrijd gaat door op hetzelfde terrein als vorige zondag in Merchtem, op het kruispunt van de Meerpoelstraat met de Olmestraat. We nodigen de ploegers en hun trouwe supporters opnieuw uit voor een leuke dag."

(Foto's : Geert Mertens)
 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?