Iedereen welkom in 'Natuurspeelzone Pippezijp'

DILBEEK - Burgemeester Willy Segers huldigde vandaag, tijdens jaarlijks zomerfeest van de Kaudenaardewijk, 'natuurspeelzone Pippezijp’ in.

De natuurspeelzone bevat een natuurspeeltuin, chillzone, speelbos, trapveld, speelveld, bloemenweide, poel, boomgaard en zomerterras. De realisatie van deze natuurspeelzone vormt een schoolvoorbeeld van cocreatie. Bij cocreatie bestaat er vanuit de ontwikkelingsfase tot de afwerking een volledige samenwerking tussen alle betrokken, in dit geval heeft de wijk het initiatief genomen, het idee uitgewerkt en besproken met alle betrokkenen om in overleg met verschillende gemeentelijke diensten de  uitvoering ervan te realiseren.

De Pippezijp is zowel natuurzone als speelzone en beantwoordt daarmee aan de vraag van alle betrokkenen. Overdag kunnen de leerlingen van de kleuterschool, de basisschool en het lyceum van Erce gaan sporten. In het weekend kunnen de wijkbewoners er met hun kinderen gaan spelen en kunnen de leden van Chiro Iris er ravotten. De natuurzone sluit bovendien aan bij het zomerterras van de cafetaria van zwembad Dilkom. En dit alles met respect voor het natuurlijk groen.

Op twee jaar tijd werd de verwilderde groene bufferzone omgetoverd tot een natuurlijk speldomein. Bij gebrek aan een term om het concept duidelijk en eenvoudig te omschrijven werd door de initiatiefnemers het woord ‘natuurspeelzone’ uitgevonden.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?