Landbouwers ploegen om ter best in Merchtem

MERCHTEM – Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, organiseert op 31 augustus de provinciale ploegwedstrijd van Vlaams -Brabant. Onder het oog van een getrainde jury strijden land- en tuinbouwers in deze unieke competitie voor de provinciale kampioenstitel en een kwalificatie voor de nationale ploegwedstrijd. Bovendien wordt dit jaar de beste startende ploeger beloond met een KBC-luchtdoop.

Het ploegen is een belangrijke grondbewerking in de bedrijfsvoering van landbouwbedrijven maar daarnaast is het ook een echte landbouwsport. Er is een hele dosis afstelwerk en vakkennis nodig om tot een goed resultaat te komen. Ook zijn er tal van criteria waar het ploegwerk op beoordeeld kan worden. Een competitie kan dan ook niet ontbreken.

Het plaatselijke gewest en organisator van de ploegwedstrijd, Groene Kring Noordwest-Brabant, zorgt ook voor randanimatie, zoals een trekker-trek met tractoren onder de 80 pk, een oldtimerrondrit en kinderanimatie.

Praktisch

Locatie: Kruispunt met de Olmestraat en de Meerpoelstraat in Merchtem
Datum en tijd: zondag 31 augustus 2014 van 10uur – 17uur (het wedstrijdploegen vindt plaats van 13.30 uur tot 16.30 uur)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?