Halse paters veroveren het Web

HALLE - De geschiedenis van de Halse paters is sinds kort online terug te vinden. Via een virtuele tijdslijn kan je in de 170 jarige geschiedenis van de paters snuisteren.

Wie kent de Halse paters niet? 170 jaar lang verbleven de minderbroeders conventuelen in de Volpestraat, in het klooster naast de ‘paterskerk’. In 2012 trok de laatste pater de deur achter zich dicht. In de zomer van 2013 organiseerden het Halse Streekmuseum en Toerisme Halle de expo ‘De Conventjuwelen’. Die gaf een beeld van het leven in en om de de paterskerk. Meer dan duizend individuele mensen en enkele groepen kwamen een kijkje nemen. Op algemeen verzoek is de catalogus van die expo nu gratis downloadbaar op www.streekmuseum-halle.be.

Maar er is meer! Het Museum lanceert nu een webexpo over de Halse paters. Een virtuele tijdslijn loodst de surfer door 170 jaar geschiedenis. Enkele honderden foto’s, voorwerpen en documenten brengen het Halse verleden tot leven. Sint-Antonius en Sint-Franciscus gaan hand in hand met broeder Florian en Pater Pax. Ook de bijzondere Indonesië-expo’s van de paters en de zogenaamde ‘tekstportretten’ van pater Pacificus Van Aubel komen aan bod.

De link naar de tijdslijn is terug te vinden via www.streekmuseum-halle.be. Het project '170 jaar paters' kwam tot stand met steun van de Provincie Vlaams-Brabant.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?