Kinderopvang Roosdaal even geëvacueerd voor gaslek

PAMEL  - Een twintigtal kinderen van de gemeentelijke kinderopvang in de gemeentelijke basisschool Triangel is deze morgen verhuisd naar het gemeentehuis. De oorzaak is een gaslek in het naast gelegen containerpark.

Werknemers van het recyclagepark merkten dat er deze morgen iets op borrelde uit de bodem. Ze alarmeerden de burgemeester. “Omdat er daar recent een gasleiding voor de school in aangelegd dachten we onmiddellijk aan een gaslek. We hebben dan ook onmiddellijk de 112 en de gasmaatschappij gewaarschuwd”, vertelt burgemeester Christine Hemerijckx.

De burgemeester is tevreden dat de interventie van de hulpdiensten snel verliep. “Op 12 minuten was de Civiele bescherming aanwezig, gevolgd door de brandweer van Lennik en Asse. Ook de gasmaatschappij was hier snel”, zegt de burgemeester. Ook de politiezone TARL kwam met meerdere patrouilles ter plaatse.

Omdat het lek naast de opvang lag werd besloten om de kinderen naar het gemeentehuis te brengen. “We waren hier zo snel aanwezig da we de ouders zelfs konden waarschuwen dat er sirenes in aantocht waren . Na een kleine 20 minuten was alles opgelost en mochten de kinderen weer naar de opvang.”

Het lek ontstond in een niet verharde strook van het containerpark naast de school. “De gasmaatschappij heeft daar onlangs een gasaansluiting aangelegd. Mogelijk is die buis niet goed beschermd. Toen de containerfirma er een container aflaadde is er een lek ontstaan. Gelukkig dat alles zonder erg verlopen is. Het was eigenlijk een goede praktijkoefening”, besluit de burgemeester. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?