Brandstichters moeten psychiatrisch onderzoek ondergaan

BEERSEL/SINT-PIETERS-LEEUW - De Brusselse onderzoeksrechter heeft een psychiatrisch verslag bevolen van de twee meerderjarige verdachten die afgelopen weekend werden aangehouden in het onderzoek naar een reeks brandstichtingen aan voertuigen in en rond Beersel.

De 21-jarige tweelingbroers werden vrijdagnacht samen met een minderjarige en een 19-jarige op heterdaad betrapt toen ze op het punt stonden een wagen in brand te steken in Sint-Pieters-Leeuw. De 19-jarige man werd na verhoor vrijgelaten, maar de tweelingbroers werden aangehouden door de onderzoeksrechter. Beide verdachten hebben vast werk en hebben volgens bronnen dicht bij het onderzoek niet meteen een crimineel profiel. De onderzoeksrechter wil via het psychiatrisch verslag meer duidelijkheid krijgen over hun beweegredenen.

De minderjarige werd intussen geplaatst in een gesloten jeugdinstelling. De verdachten zouden minstens acht voertuigen in Beersel en omgeving in brand hebben gestoken. Een van de voertuigen was de campagnewagen van Vlaams minister Ben Weyts.

Lees ook: Verdachten brandstichtingen aangehouden


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?