Bejaarde man zwaar verbrand door gasontploffing in Herne (Video en Update)

HERNE – In de Ekkelenbergstraat is een oude woning zwaar beschadigd door een gasontploffing. De 83-jarige bewoner liep zware verwondingen op en is naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek gebracht.

De ontploffing deed zich kort voor 11 uur voor. De bewoner, een weduwnaar, was op dat moment alleen thuis. De ontploffing was zo hevig dat de muren en een deel van het dak van het oude hoevetje werden weg geduwd. Het huis is onbewoonbaar. Een tiental jaren geleden heeft het geband in hetzelfde huis.

De man hield nog een aantal duiven in hokken boven een schuur. Een aantal duiven konden ontsnappen en zaten na een tijdje verweesd op het dak.

Burgemeester Kris Poelaert en de OCMW-voorzitter kwamen ter plaatse om de familie bij te staan.  Omdat er instortingsgevaar is werden er hekkens geplaatst. 

Update: Volgens het parket is de woning ingestort na een ontploffing van gas uit een een gastank. "De bewoner werd met zware brandwonden afgevoerd naar het hospitaal van Neder Over Heembeek en het parket stelde dadelijk een wetsgeneesheer en een brandexpert aan. De civiele bescherming zou de woning onderstutten. De bewoner , het enige slachtoffer , zou niet meer in levensgevaar zijn, maar kan nog niet verhoord worden”, zegt Bert Vandeborne van het parket Halle-Vilvoorde.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?