Auto rijdt oude kapel aan stukken

SINT-MARTENS-LENNIK - Aan het kruispunt van de Brusselsestraat en de Processiestraat heeft een wagen de oude 'Drij kruisenkapel’ omver gereden.

Het ongeval gebeurde naar verluidt rond 5.30 uur. De bestuurster van een zwarte auto, die richting Sint-Martens reed, week plots af naar rechts en kwam in het kleine driehoekig parkje van de kapel terecht. De auto rukte eerst een oude rozenstruik met wortel en al uit de grond om dan een stopbord en de kapel te rammen. De stenen nis viel ter plaatse op de grond maar de twee zware stenen blokken, die de nis droegen, werden meters ver geslingerd. Het Mariabeeld, dat in de kapel stond, werd zwaar beschadigd.

De wagen schoof nog enkele tientallen meter de Processiestraat in maar kon was door de zware schade niet meer rijvaardig. De inzittenden, twee jonge vrouwen, bleven ongedeerd.

De kapel is eigendom van Marie-Louise Van Molle en Jean Meyts en werd door hen nog zeer goed onderhouden. Het is een van de kapelletjes die nog door de jaarlijkse processie wordt aangedaan. Vroeger stond de kapel bij een huis dat werd afgebroken. Het is ook de plaats waar de tram de Brusselsestraat (Lenniksebaan) verliet richting Schapenstraat. Er bestaat nog een oude postkaart met een foto van de kapel en de hoevetjes, die er oorspronkelijk stonden.

Joris De Beul van de Masiuskring ging al een kijkje nemen. Cultuurschepen Filip Van Ginderdeuren, die in de buurt woont, neemt zich voor de wederopbouw van de kapel te bekijken samen met de Erfgoedraad.

Archief foto's uit "Bijdragen tot de Geschiedenis van Lennik" van de Masiuskring en '' Lenniks Archiefje.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?