Sint-Pieters-Kapelle bruist op 5, 6 en 7 september

HERNE - Daar is september weer en daar is dus ook het traditionele kermisweekend van de Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving. Steeds meer werkt Sint-Pieters-Kapelle zich tijdens het eerste weekend van september in de kijker als bruisend epicentrum van culturele activiteit in de regio, dankzij de fanfare.

Muziek, daar begint het dus mee: voor het derde jaar op rij ziet de fanfare zich 'gedwongen' het kermisconcert twee keer uit te voeren om al het volk in de polyvalente zaal te krijgen. Dat volk mag dit jaar helemààl uit de bol gaan, want het concertthema is Let us entertain you – het zal er dus stuiven, vrijdag- en zaterdagavond, van James Last tot John Travolta, van Lord of The Dance tot de Blues Brothers. Maar de fanfare zal ook tonen dat ze met 'moeilijker' werk uit de voeten kan.

Barbecue en romelmarkt

Naar jaarlijkse gewoonte hoopt Sint-Pieters-Herleving voor de zondag op heerlijk nazomerweer, want dan is er barbecue… en, zoals vorig jaar, een grote rommelmarkt georganiseerd door het jeugdensemble SPH Crescendo (met nu al meer dan 100 standplaatsen geboekt). Een ritje met paard en koets, leren boogschieten, eendjes vissen, je laten schminken als een vervaarlijke tijger en andere kermisactiviteiten houden voor jong en oud wel wat leuks in.

'Pascalleke van FC De Kampioenen'

Maar de apotheose is alweer muzikaal. Ook dit begint een traditie te worden: Muziek Anders, waarbij in de marge van de barbecue de fanfare zich laat begeleiden door een pak gelegenheidsmuzikanten met een beperking. Special guest is Danni Heylen, vooral bekend als 'Pascalleke van De Kampioenen'. De gelegenheidsmuzikanten krijgen dit jaar zelf gemaakte percussie in handen en mogen in volle actie op de foto voor een nieuw boek van Herman Dewit ('t Kliekske) over recyclage-instrumenten.

Praktisch:

• Concert 5 en 6 september om 20 uur: vvk 6 €, adk 10 € (reserveren op 0474 24 37 46)

• Barbecue 7 september, 11.30 tot 18.30 uur: 12 € per persoon

• Rommelmarkt langsheen de Geraardsbergsestraat en de Markstraat, 7 september, 8 tot 15 uur. Zelf een kraampje plaatsen?

Reserveren via rommelmarktspk@hotmail.com!

• Muziek Anders 7 september, 15.30 uur: gratis

Kaarten verkrijgbaar bij alle muzikanten en helpers of via uwfanfare@gmail.com


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?