Fouad Hsaini kroont zich tot 'Sterkste man van Merchtem'

MERCHTEM - Fouad Hsaini zwoegde zich gisteren naar de titel van 'Sterkste man van Merchtem'.

The Physical powerclub in de August De Boeckstraat in Merchtem organiseerde gisteren opnieuw een editie van “De sterkste Man van Merchtem”. Het was ondertussen reeds 3 jaar geleden dat deze organisatie plaatsvond onder de toenmalige impuls van Hugo De Grauwe. De nieuwe uitbaters van de PP, de broers Miguel en Wouter Boersma vonden opnieuw de moed om ter gelegenheid van Jaarmarktkermis een editie te organiseren. Een ouwe getrouwe die hierin niet kon ontbreken was Joeri Polfliet, een Merchtemnaar die deze trofee een aantal keer mocht meenemen naar huis.

Dit jaar bestonden de proeven onderandere uit camion trekken (hand over hand) 7000kg, deadlift op max, loading race van 4 zware voorwerpen tussen de 70 - 100kg, timberwalk op afstand (80 - 100kg) en loglift op herhalingen (80 - 100kg).

De loadingrace bestond uit een parcours waarbij de deelnemers een aantal zwaargewichten zoals een poutrelle, een laadbak van een kraan, een biervat gevuld met beton, een vat gevuld met zand en een vrachtwagenband tegen een bepaalde tijd en over een afstand van 50m moesten verplaatsen. Niet bepaald een proef voor watjes. Het was Fouad Hsaini, die dit onderdeel op zijn naam mocht schrijven en over het geheel uiteindelijk ook als sterkste man v Merchtem werd bekroond. Het podium bestond verder uit Glenn Nys (2) en Dajo Maes (3).

(Foto's : M.Salens (degroteplaat.be).)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?