URBANUS & DE FANFAAR rocken op Vijfhoekfeesten

TOLLEMBEEK - De VIJFHOEKfeesten hebben een nieuwe naam toegevoegd aan hun affiche.  En wat voor één  : Urbanus en De Fanfaar.  Meer bepaald op zaterdag 16 augustus zullen zij het indrukwekkende podium beklimmen van de VIJFHOEKfeesten in zijn thuisdorp Tollembeek. 

Urbanus heeft al decennia lang een nauwe band met Tollembeek.  Getuige daarvan zijn onder meer de ‘Bronzen Urbanus’ die hij jaarlijks uitreikt aan een persoon of vereniging die zich verdienstelijk maakte op cultureel vlak.  En hij maakte zijn dorp ook wereldberoemd door het regelmatig op te voeren in zijn stripverhalen en grappen.  Maar nu is het Tollembeek dat zijn beroemdste inwoner Urbanus opvoert, samen met de Fanfaar,  op zaterdag 16 augustus om 20u. 

De Fanfaar is een Brussel-Halle-Vilvoordse rockband die ook al te gast was op de recentste cd van Urbanus  ‘Wan Troe Tie’.  Een band met wie het al een tijdje klikte en die de rocker in Urbanus helemaal wakker maakte.  En dus start Urbanus deze zomer met een nieuwe carrière : die van een rock-‘n-roll-zanger. 

Urbanus : ‘Ik wou al langer eens met een volledige band optreden. Een volbloed rockzanger ben ik niet. Maar met de Fanfaar gaan we deze gebreken ruimschoots opvangen door een show te brengen met veel oneliners en rock-‘n-roll met veel haar op’. 

Het programma van de VIJFHOEKfeesten op zaterdag start dus iets vroeger dan gepland met om 18u15 Aiforce 7, 20u Urbanus & De Fanfaar , 21u30 2 Fabiola, 22u DJ-set Pat Krimson, 23u Jessy  & 24u Milk Inc.  Eén dag vroeger, op 15 augustus, is er de schlageravond met live-optredens van onder meer Sergio, Christoff & Lindsay & De Romeo’s. 

Meer info & tickets via www.vijfhoekfeesten.be

Audio : Geert Vanhassel sprak met Urbanus over zijn nieuwe leven als rock-‘n-roller, zijn muzikale huwelijk met De Fanfaar en zijn doortocht op 16 augustus in zijn thuisgemeente Tollembeek tijdens de Vijfhoekfeesten

Zie ook: http://www.persinfo.org/2014/01/24/vijfhoekfeesten-tollembeek-maken-festivalcomeback


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?