Lennikse verzamelaar stelt oldtimer auto’s, brommers en fietsen ten toon

LENNIK – Voor de derde keer kan je tijdens het weekend van de Lennikse Feesten een tentoonstelling van oude brommers, fietsen en auto’s bezoeken. Dat is een deel van de verzameling van Luc De Man uit Sint-Martens-Lennik.

Een uit de hand gelopen hobby mag je het wel noemen. Er zijn drie garages en een schuur nodig om zijn verzameling onder te brengen. Luc de Man is de organisator van het Pareltreffen voor luchtgekoelde Oldtimers dat jaren plaats had in Gooik.

Oldtimers zijn al lang een passie voor Luc de Man. Sinds enkele jaren is zijn oog gevallen op oude brommers. Ondertussen telt zijn collecties al een veertigtal brommertjes, vooral Honda’s, gemaakt in de fabriek in Aalst.

Derny

Een pronkstuk op de tentoonstelling een derny-brommer uit 1955. Een derny is een historische Franse gangmaakmotor. Hij werd zo beroemd dat de merknaam later voor alle gangmaakmotoren werd gebruikt. “Ik kreeg die van de Belgisch kampioen Willy De Geest uit Laarne. Hij wilde zijn brommer aan mij geven omdat hij wist dat die bij mij goed zou verzorgd worden. Het is een brommer met een tweetaktmotor waarmee dernyrijders op sleeptouw werden genomen. De brommer reed niet meer maar ik kreeg hem toch in gang”, vertelt een trotse bezitter.

Nostalgie

Het koesteren van oldtimers is niet alleen meer een hobby van oudere verzamelaars. “Het is pure nostalgie maar we zien dat de jeugd er ook meer en meer belangstelling voor toont. Regelmatig zie je jonge mensen rond rijden op oude brommers”, weet Luc.  Voor hem is zijn hobby ook een beetje en investering. “Spaargeld brengt toch niets meer op. Ik hoop dat ik mijn verzameling ooit eens kan verkopen tegen kostprijs.”

Info: Op het zelfde moment loopt er ook een tentoonstelling van het Lenniks Archief over Lennikse processies

De verzameling is te zien op zaterdag 16 en zondag 17 augustus van 13 tot 18 uur in de tuin van de Oude Dekenij op het Masiusplein in Lennik. Zie ook: http://www.persinfo.org/tentoonstelling-moto-pajot

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?