Knutselen en proeven op eerste Kloostertuinfeest

HERNE - Op zaterdag 9 augustus houden Café Courgette, Groentekans, de Gezinsbond, Hecht Herne en Sofie Dumont een Kloostertuinfeest in het Dominicanessenklooster in de Helige Geeststraat in Herne.

Een dag in het teken van natuurbeleving voor jong & oud. “Laat je betoveren door de kloostertuin in al haar schoonheid. Neem een zaag, een schop, een keukenmes of een schilderskwast en ga samen aan de slag. Of duik samen met Sofie Dumont de tuin in en ontdek wat de natuur ons biedt aan lekkers”, zegt Tania Stadsbader van Hecht Herne.

Een overzicht van de workshops:

 - 1 - schilderen rond de boom

 - 2 - gezinstuinspel

 - 3 - kookworkshop met Sofie Dumont

 - 4 - bouwen van beestentoren

 - 5 - maken van een wensenslinger

De tuin staat open voor iedereen en inkom is gratis. Wil je deelnemen aan de workshops, dan betaal je  9 euro. Inschrijven kan via cafecourgette@gmail.com

Hapjes

Kom proeven van onze gezonde hapjes, heerlijke authentieke wafels en dorstlessende drankjes. Creëer samen met de kinderen je eigen droomwereld en beleef een magisch mooie dag in de kloostertuin.

Koken met Sofie Dumont

Op zaterdag 2 en 23 augustus leert Sofie Dumont de kinderen de kneepjes van het vak. Van 10 tot 13 u geeft ze er kinderkookateliers in de moestuin van het klooster. Wil je deelnemen aan deze ateliers? Schrijf je dan in via klooster@herne.be

Met vrije bijdragen kan je de toekomstige projecten in het klooster steunen.

Zie ook: http://www.persinfo.org/kloostertuinfeest

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?