RakkerRun Urban Trail Lennik 14 september 2014

LENNIK - Op zondag 14 september 2014 vindt de allereerste RakkerRun Urban Trail plaats. Een Urban Trail verenigt sport, toerisme en cultuur in één beleving. Deelnemers krijgen de kans om unieke gebouwen, historische plaatsen, pleinen en tuinen van een stad/gemeente op loopschoenen te ontdekken. 

Na Antwerpen en Brugge is Lennik waarschijnlijk de derde gemeente in Vlaanderen, maar zeker en vast de eerste gemeente in het Pajottenland waar een Urban Trail wordt georganiseerd. Anders dan bij een jogging, wordt er gelopen weg van de klassieke begaanbare paden, over een parcours dat leidt langs onverwachte, verrassende plekken en hindernissen.

De lopers zullen het centrum en hart van Lennik op een wel hele bijzondere manier kunnen ontdekken. Zo wordt er o.a. door het kantoor van de burgemeester, door de raadzaal van het gemeentehuis, door de tuin van de dekenij, rond de kerk en dwars door een café  gelopen en verder langs veldwegjes waarvan sommige Lennikenaren vermoedelijk het bestaan nog niet kenden. En uiteraard krijgt “Prins” van iedere loper ook een bezoekje.

Jong en oud

Het programma van de RakkerRun Urban Trail Lennik kent 2 wedstrijden: 5 km en 10 km (start om 15.15 uur). Daarnaast is er ook een voorprogramma voor de jongste. Kleuters kunnen deelnemen aan een parcours van 400 m, kinderen onder de 10 jaar lopen 1.200 m. (start om 14u) Speciaal voor de leerlingen van de organiserende school (GBS ’t Rakkertje) is er een DUO-Run van 2 km. (start om 14.30 uur) Ze lopen deze afstand, bezaaid met een aantal hindernissen, samen met mama, papa, oma, opa, tante,… Ze blijven hiervoor wel aan elkaar “verbonden”, door middel van een touw rondom de polsen.

Inschrijven

Inschrijven voor de wedstrijden van 5 en 10 km kan via de website www.rakkerrun.be tot 8 september. De inschrijvingen zijn om organisatorische redenen beperkt tot 600 deelnemers. De beschikbare borstnummers zullen zonder twijfel erg gegeerd zijn. Inschrijven voor de overige loopnummers kan enkel op de dag zelf.

Ouderraad

De organisatie is in handen van de ouderraad van ’t Rakkertje, de gemeentelijke basisschool van Lennik, die gezondheid en “sport voor iedereen” hoog in het vaandel dragen. De ouderraad is een dynamisch team dat graag zijn schouders zet onder initiatieven die bijdragen tot gemeenschapsgevoel, goede toekomst voor onze kinderen, een sportieve en warme samenleving. Hun doel is om op een sportieve en gezellige manier dorps- en streekgenoten samen te brengen op dit nieuw en uniek evenement.

Meer informatie is te vinden op de website www.rakkerrun.be en op de facebookpagina facebook.com/rakkerrun of is te bekomen via mail op rakkerrun@gmail.com.

Zie ook op onze AGENDA: http://www.persinfo.org/rakkerrun-urban-trail-lennik


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?