Wolkbreuk zet Lembeek blank

HALLE - Door een kort maar hevig onweer liep een deel van de Halse deelgemeente Lembeek weer onder water. Twee grondeigenaars zouden de reddende rioleringsplannen tegen houden.

De rioleringen konden de hevige regenval niet aan waardoor de Arthur Puesstraat, de Sterrestraat, de Bergensesteenweg, de Stationsstraat, de Brouwerijgang blank stonden. Ook de spoorwegtunnel liep onder. Het water liep in kelders maar ook in meerdere leefruimten van woningen.

De capaciteit van de rioleringen is te klein. Er liggen nochtans op het stadhuis plannen klaar die een oplossing moeten bieden voor de watermiserie. Burgemeester Dirk Pieters: “Het is de bedoeling het overvloedige water hogerop aan de Vredelaan op te vangen zodat het niet meer langs de Bergensesteenweg naar de beek moet. Die nieuwe riolering komt op private grond en daarvoor gaven 23 eigenaars al een akkoord. Maar twee families houden alles tegen. Hadden ze in het begin gezegd dat ze niet wilden verkopen, hadden we van in het begin de onteigening gestart. Als die mensen niet snel hun akkoord geven, gaan we alsnog onteigenen. Als we snel het akkoord krijgen van de minister, kunnen we de spoedprocedure toepassen. Dan moet het mogelijk zijn de uitvoering in 2015 te beginnen. Komt er een akkoord, dan kunnen we misschien zelfs vroeger starten, want het budget is voorzien.” 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?