Ternats gemeentebestuur geeft bloed

TERNAT – De burgemeester, enkele schepenen, de OCMW-voorzitter  en het jongste gemeenteraadslid van Ternat hebben donderdagavond samen in Wambeek bloed gegeven. Het gemeentebestuur wil zo de bevolking aanzetten om meer bloed te geven en zo het label ‘Gemeente met een hart’ in de wacht te slepen.

Aangezien het aantal mensen dat bloed geeft in Ternat gedaald is de laatste jaren, wil het gemeentebestuur er iets aan doen. Schepen Jozef Borremans stond als eerste aan te schuiven. “Het is al 6 Jaar geleden dat ik nog bloed gaf. Toen stond mijn aantal bloedgiften op een 40-tal. Ik beantwoord graag de oproep om weer te komen bloed geven”.

Na hem volgenden OCMW-voorzitter  Marc FVaes, schepen Guido Van Cauwelaert, burgemeester Ronald Parys en het jongste gemeenteraadslid van België Antoinette Taelemans. Burgemeester Parys heeft ook ooit nog bloed gegeven. “We steunen de campagne van het Rode Kruis om meer bloedgevers te vinden en willen met ons schepencollege al een eerste aanzet geven”.

Nieuwe donoren

Maar hier blijft het niet bij. Bij de volgende inzamelingen, die driemaandelijks worden georganiseerd, wordt gezocht naar nieuwe donoren.  In de maand oktober zullen de verenigingen aangesproken om er aan mee te werken. In het begin van het jaar 2015 zullen ook jongeren van 18-plus benaderd worden om zich in te zetten voor deze actie. En vanaf de maand april worden ook de ouders en de familie van de leerlingen van de Ternatse scholen verzocht mee te doen.

De gemeente hoopt op deze manier drie procent van de bevolking te overtuigen en wenst zo het label ‘Gemeente met een hart’ te verdienen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?