Serie vandalenstreken en inbraken

REGIO  – De politie stelde de jongste dagen vijf feiten van vandalisme en een inbraakpoging vast in de politiezone Pajottenland en inbraken in de zone AMOW.

Vandalisme

In het Akrenbos Domein in Bever werd een plastieken voederbak in het bos werd in brand gestoken. In de Molenstraat in Pepingen is een venster van een woning ingeslagen. Dat gebeurde ook in de Kroonstraat in Lennik waar een ruit van een voordeur sneuvelde.

In Galmaarden hadden vandalen het gemunt op brievenbussen. In de Vianebaan werden kort na middernacht een brievenbus omver geduwd en een bloempot stukgegooid. Getuigen merkten 3 jongeren op. In de Werfstraat gingen dan weer 2 brievenbussen tegen de vlakte.

Inbraakpoging

In de Pausleenstraat in Herne merkte een bewoner dat een onbekende probeerde om een venster open te breken. De dader nam te voet de vlucht

Inbraken in Asse

In  de Zittert  werd er ingebroken in een woning. De inbrekers gebruikten een tuinstoel om op het plat dak achteraan het huis te geraken.   Het raam van één van de kamers werd open gebroken waardoor de dieven naar binnen konden.  Er werd volgens de eigenaar niets doorzocht en er werd niets gestolen.

In  de Jan Longinstraat in Zellik hoorde een bewoonster omstreeks middernacht lawaai aan het raam van haar slaapkamer. Ze stond op en klopte een paar keer op het raam.  Vervolgens zag ze  twee personen vluchten, waarvan één  in het zwart gekleed is en de andere in het grijs.  Ze vond het evenwel niet nodig om dit voorval onmiddellijk te melden aan de politie maar pas daags nadien.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?