Daan verpulvert wereldrecord frietenbakken

SINT-KATHERINA-LOMBEEK – Frituur Den Bos langs de Nieuwbaan in Sint-Katherina-Lombeek bestaat tien jaar. Om deze verjaardag in de kijker te zitten heeft de Zaakvoerder Daan Vernaillen het wereldrecord frietenbakken verbroken.

Het officiële record van ‘Longest french fries cooking marathon’ stond op 83 uur. Het record was sinds 2010 in handen van een Antwerpenaar. Maar Daan doet er een ferm schepje bovenop. Vandaag rond 11 uur stond hij al op 104 uur en hij doet verder tot woensdagmorgen 7 uur.

Hoe houdt hij dat vol? "Door veel te drinken en per uur krijgt ik vijf minuten pauze, die spaar ik op om te kunnen rusten", aldus Daan.

De familie en vrienden waren zeer positief en steunden hem enorm. In Lombeek werd dat deze recordpoging ook uitgebreid gevierd met een grote show.

De friturist uit Sint-Katherina-Lombeek wordt ook opgenomen in de World Record Academy. Daarnaast wil Daan de recordpoging koppelen aan een goed doel, namelijk vzw Novares, een vereniging die zich inzet voor kinderen met autisme.

Zie ook:  http://www.persinfo.org/2014/03/15/friturist-daan-vernaillen-wil-wereldrecord-frieten-bakken-breken

Tekst Saïda El Bajaj

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?