Na-Tour Criterium Ninove pakt weer uit met grote namen

NINOVE - Tour-toppers Vincenzo Nibali, Marcel Kittel en Matteo Trentin in Ninove

Voor de derde editie van Na-Tour Ninove pakt organisator Flanders Cycling Events opnieuw sterk uit. Op zondag 3 augustus verschijnen de renners aan de start die de Tour de France hebben gekleurd.

Vincenzo Nibali, winnaar van de Tour 2014. De Italiaan won tot nu vier ritten en als hij zondag in Parijs als leider finisht, zal hij 19 dagen in het geel hebben gefietst. Hij zal binnen treden in de legende als een van de weinige renners die Tour, Vuelta én Giro op hun palmares hebben.

Marcel Kittel, heerste in de sprint in het begin van de Tour. De Duitser won de eerste, de derde en de vierde rit.

Matteo Trentin, won de zevende rit in Nancy en liet de zon weer schijnen voor Omega Pharm Quick Step, na de val van Mark Cavendish

Sep Vanmarcke, reed een ijzersterk klassiek seizoen met top 5 plaatsen in de Omloop, Kuurne, E3, Scheldeprijs en Parijs-Roubaix. Hij won in 2012 Omloop Het Nieuwsblad.

Jürgen Roelandts, Belgisch kampioen 2008 en topsprinter bij Lotto in dienst van André Greipel.

Ook Belgisch kampioen Jens Debusschere tekent present, net als Guillaume Van Keirsbulck - recent winnaar van de Grote Prijs JP Monseré, en ook Iljo Keisse, David Boucher, Alessandro Vanotti (ploegmaat van Nibali), Klaas Vantornout en de 'locals' Kevin De Mesmaeker en Tim De Troyer.

Met andere toppers wordt momenteel onderhandeld. Nieuws daarover volgt snel. Er wordt gestreefd naar een peloton van 30 à 35 renners.

Het Na-Tour Criterium presenteert niet alleen een sterk deelnemersveld. Het is ook boeiend omkaderd. Onder meer opnieuw met een Tijdrit over één ronde van 1.500 m. En voor het eerst ook met een Criterium voor Dames Elite. De onderhandelingen met de belangrijkste deelneemsters zijn in volle gang.