Hoebelfeesten wisselen van brouwers

VLEZENBEEK – De VZW feestcomité houdt dit jaar de 35ste editie van de Hoebelfeesten. In één verlengd weekend is er heel wat te doen op en rond de feestweide.

 In de beginjaren stond er enkel een boesteringenkermis en een kermisbal op de affiche maar de Hoebelfeesten zijn ondertussen een referentie geworden in de streek. In de loop der jaren mochten ze grote namen ontvangen zoals Clouseau, Soulsister, Natalia, Will Tura, The Platters, Boney M en menig andere grote namen. In de topjaren zakten tot 10.000 mensen af naar Vlezenbeek. Deze zijn echter achter de rug en om financieel overeind te blijven kiezen ze nu al 2 jaar voor een kleiner, gezelliger concept. Kleiner is misschien niet de juiste woordkeuze want op de affiche prijken toch nog altijd mooie namen.

“Alle mensen die ons vorig jaar bezochten waren zeer positief over het nieuwe concept en daarom gaan we verder op deze ingeslagen weg. Dankzij tal van sponsors en een goede samenwerking met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw & cultuurcentrum Coloma is de toekomst van de Hoebelfeesten verzekerd”, zegt Gerrit Decock.

Omdat 15 augustus op een vrijdag valt zouden de Hoebelfeesten volgens de traditie 2 weekends moeten tellen maar dat is vandaag de dag niet meer haalbaar. “We houden het dus op 1 weekend en starten op 14 augustus. De mensen van het bestuur zijn ervan overtuigd dat we een beresterke affiche hebben met voor elk wat wils. Met het oog op het kostenplaatje werden er enkele moeilijke beslissingen genomen. Zo zal de boesteringenkermis voor de eerste keer in 35 jaar niet plaatsvinden op 15 augustus maar op de laatste dag van de feesten, nl. op 17 augustus. Ook de goede samenwerking met Palm Breweries werd stopgezet en vervangen door het assortiment van Inbev met oa Jupiler & Hoegaarden. Bovenop doen ook de bieren van de Vlezenbeekse brouwerij Lindemans hun intrede op de feesten.”

Donderdag

De 35ste Hoebelfeesten worden op gang getrokken op 14 augustus met de JOE FM greatest Hits Party. Bjorn Verhoeven draait hier een mix van hits van de jaren ’80 tot nu. Om de herintrede van Jupiler te vieren op de Hoebelfeesten komen de Joepiler Girls wat extra animatie in de tent  brengen.

Vrijdag 15 augustus wordt dus voor het eerst in 35 jaar in een nieuw kleedje gestoken. Na de openluchtmis aan de grote kapel op de Postweg kan er gebruncht worden op de feestweide. In de tent wordt een grote witte kubus geplaatst met mooi gedekte tafels en heerlijke buffetten. Om dit mee te maken moet je wel reserveren voor 5 augustus via de website (www.hoebelfeesten.be). Er zijn slechts 150 plaatsen beschikbaar waarvan er nu reeds meer dan 100 zijn gereserveerd.

Nocto Choro

Na de brunch ondergaat de tent opnieuw een metamorfose om alles klaar te zetten voor Nocte Choro. De dansavond voor een iets wat jonger publiek. 4 dj’s zullen er alles aan doen om iedereen een onvergetelijke avond te bezorgen. Er komen sets van White&Ridhoe, Stereo Killah, daddy-K & Dimaro. Deze laatste 2 stonden ook al op ondermeer Summerfestival & Tomorrowland.

Udo

Zaterdag 16 augustus wordt naar alle verwachting weer een topavond.  Meer dan 3u live muziek op de Vlezenbeekse planken... De avond gaat van start met een spetterend optreden van Udo. Met ULTRA UDO pakt de zanger uit met het beste wat hij de voorbije acht jaren langsheen Vlaamse podia heeft gebracht: een sterke mix tussen hedendaagse pop, rock, Soul en Nederlandstalige songs. Udo brengt, gedurende anderhalf uur een juist evenwicht tussen eigen nummers, hits en klassiekers. Niet enkel Udo is een artiest pur sang, ook zijn muzikanten zijn dat. Samen met hen gaat Udo voluit de interactie met het publiek aan en speelt hij in op het moment van de avond.

Café Flamand

Omdat het goed is en steeds beter wordt, komt Cafe Flamand voor de 4de keer naar de Vlezenbeekse feestweide. Tijdens hun show zullen Miguel Wiels en Peter Van de Veire samen met één van de beste live-bands van het moment, het publiek doorheen 50 jaar Nederlandstalige Vlaamse hits meesleuren. CAFÉ FLAMAND keert deze zomer terug met een vernieuwd repertoire, een vernieuwde aankleding, maar behoudt het welbekende en onverbeterlijke enthousiasme. Van horen zeggen is het de beste show die ze ooit hebben gebracht.

Boesteringenkermis

De afsluitende dag, zondag 17 augustus steken we ook in een nieuw kleedje door een aantal publiekstrekkers te combineren. Om 12u gaan we van start met de boesteringenkermis. Deze loopt door tot 20u en voor diegenen die geen liefhebber zijn, zetten we ook brochetten en pensen op het menu.  Om 13u30 geven we het startschot van het spel zonder grenzen waar tal van verenigingen het beste van zichzelf zullen geven om die welbegeerde beker in ontvangst te mogen nemen. Na te lange afwezigheid komt de Vlezenbeekse fanfare “De Ware Eendracht” dit jaar terug naar de tent. Zij blazen de eerste noten rond 17u. Na afloop verwelkomen wij Choco La Mousse op ons podium met een afsluitend optreden voor jong en oud.

Verkeer

Gedurende de hele feesten is er een gewijzigde verkeerssituatie in de straten rond de tent maar zoals altijd voorzien we genoeg parking naast de tent of op wandelafstand. Alle informatie is ook terug te vinden op onze website http://www.hoebelfeesten.be/  of facebookpagina.  


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?