E-boeken in de bib

HALLE - Sinds juni 2014 kan je digitaal boeken lenen in de bib van Halle. De digitale collectie bevat zo’n 400 titels. De helft zijn romans, de andere helft zijn informatieve boeken.

Hoe werkt het?

·       Voor het lezen van e-boeken heb je een app nodig. Deze app werkt zowel op Apple- als Android- toestellen. Je kan de app gratis downloaden via de App Store en Google Play Store. De app bevat een comfortabele leesomgeving, een etalage met sorteerfunctie en een persoonlijke boekenplank.

·       Je schaft je in de bibliotheek een e-boekenkaart aan tegen de democratische prijs van 5 euro. Daarmee kan je drie e-boeken ontlenen voor vier weken. De e-boeken worden gedownload zodat ze ook zonder internetconnectie gelezen kunnen worden. Er is geen beperking op het aantal lezers per boek.

·       Binnen de muren van de bibliotheek is het lezen van alle e-boeken gratis. Daarvoor gebruik je je eigen toestel via de wifi van de bibliotheek en gebruik je de website http://e-boeken.bibliotheek.be. Je kan het dus eerst eens gratis komen uittesten.

Benieuwd hoe je op een tablet kan lezen? Loop dan eens binnen in de bib met je tablet en daar helpen ze je graag op weg.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?