Goochelaar zette Magic Cortez Band op de muzikale rails

LENNIK – Optreden voor de fun en meer en meer gevraagd worden op allerlei feestjes en evenementen. Dat beleven Michel Dumont en Yves Sommen van de Magic Cortez Band.

De Magic Cortez Band is eigenlijk tussen de verfpotten ontstaan. De Lennikse schilder Johan De Cort, ook gekend als goochelaar Joe Cortez, was op bezoek bij Michel om er advies te geven toen Yves hem op belde voor kleurenadvies. Johan nodigde Michel uit hem te vergezellen omdat Yves muzikant is. "Ik zag daar een 'orgel' Yamaha Tyros staan, de Rolls Roy's van de keyboards.  Ik vroeg Yves een melodietje te spelen. Hij tokkelde My Way van Frank Sinatra. Ik zong wat mee en de Johan vond het goed klinken."  Omdat de werkdag er op zat besloot het trio iets te gaan drinken in de Relaks.

Ondertussen begon er zich In het hoofd van Johan een klein scenario te ontwikkelen. Hij fluisterde cafébaas Roel in het oor dat Michel en Yves een try out konden doen in de Relaks.  Voor Roel waren twee woorden voldoende en hij stapte naar hen toe. Hij beweerde dat hij gehoord had dat er een nieuw orkesten was ontstaan. Hij daagde Yves en Michel uit om zondag, dat was amper twee dagen later, 10 liedjes te komen spelen.

Zingende Pompiers

Yves en Michel hadden nog nooit eerder samen gewerkt. Yves had muziekschool gevolgd en speelde al in enkele groepjes. Michel scoorde ooit een hit met de ‘Zingende Pompiers’ van Lennik en was daarmee te gast in het populaire ‘Incroyable mais vrais’, van Jacques Martin op Antenne 2.

Ze staken de koppen bij elkaar en noteerden al snel enkele nummers op een bierkaartje. "Ik stuurde mijn zoon Sieger naar huis om de teksten op te zoeken op het internet. Ondertussen had Roel ons optreden al aangekondigd op een bord met de veel belovende tekst ‘Special Act "The Jo Cortez Magic Band Live’", lacht Michel

Goochelaar

De naam voor de band moest niet ver gezocht worden. "We hadden afgesproken om zaterdag te repeteren en gingen aan het brainstormen. We vonden dat het een beetje Johans schuld was dat we aan het werk moesten en besloten onze bandnaam te inspireren op zijn artiestennaam als goochelaar. De Magic Cortez Band was geboren."

Kust

Even later daagde de baas van de Positief de nieuwe band uit om bij hem 20 songs te komen spelen. Toen was het hek van de dam. "We speelden gewoon voor de fun en vroegen er geen geld voor”, zegt Michel. Na het optreden in de Positief volgde er een eerste in café Tennis in Middelkerke. Het verhaal ging rond en er volgden heel wat succesvolle shows  in allerlei kustcafes en campings. De aanvragen bleven maar komen. De Middelkerkse bierfeesten, de Bellekouter in Affligem, de Dolle Dagen in Gaasbeek en binnenkort ook het seniorenfeest in Lennik. Dikwijls boeken de organisatoren na het optreden al weer voor het volgende jaar.

Verzoekprogramma

Yves en Michel brengen een zeer uitgebreid repertoire waardoor ze zowat overal zouden kunnen optreden. De liedjeslijst telt ondertussen al zo een 250 titels. “We brengen zeer uiteenlopende genres waardoor we voor elke gelegenheid en voor iedereen kunnen optreden”, weet Yves. Het duo kocht zich stilaan ook beter materiaal, waarbij Johan ook een duit in het zakje deed.

Ieder optreden van de Magic Cortez Band is opgevat als een soort verzoekprogramma of een ‘Schlager Juke Box’.  “We leggen overal boekjes met de 250 liedjes die we kunnen brengen. De mensen kunnen dan hun nummer en hun wensen op een kaartje schrijven. De verzoekjes gooien ze dan in onze toverhoed. Zo kunnen we onmiddellijk inspelen op wat het publiek verlangt. En we spelen echt live, Yves toetst zelf alle akkoorden, het is zeker geen karaoke”, vertelt Michel.  De optredens duren meestal 3 tot 4 uur.

Repertoire

Er staan al een 250 songs op het repertoire van het duo maar op hun veertiendaagse repetities oefenen ze er telkens nog eens twee nieuwe in. “Ik beluister het nieuwe lied enkele keren en speel het dan op het klavier. We werken het dan bij met eigen arrangementen. Het gebeurt zelfs nog dat we tijdens een optreden merken dat het nog beter kan en werken het dan bij”, zegt Yves.

Fun

Om de 14 dagen staan Michel en Yves wel ergens op een podium. “We doen het voor de fun. We zien graag dat de mensen aan het dansen gaan en beleven er plezier aan als ze zich amuseren. Het zal niet de eerste keer zijn dat onze toehoorders op stoelen en tafels staan te dansen”, zegt Michel. De aanvragen stromen binnen maar het muzikale duo wil het aantal vertoningen niet opdrijven. “Zo kunnen we het, in combinatie met onze job, blijven volhouden. Het zou ook te zwaar zijn voor de stem’, glimlacht Michel.

Meer info is te vinden op: http://www.magiccortezband.be/

GSM: 0475/35 60 02 -  0498/86 99 09 – E-mail: info@magiccortezband.be

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?