Vissersclub De Gouden Brasem leert jongeren vissen

RUISBROEK – Twaalf jongeren van 10 tot 16 jaar nemen deel aan een jeugdhengelkamp, georganiseerd door vissersclub De Gouden Brasem en de gemeentelijke sportdienst. Elke deelnemer kreeg een hengelpakket en de nodige uitleg. Daarna werd alles in praktijk gebracht aan de visvijver in Ruisbroek. Persinfo.org is een kijkje gaan nemen en we laten een paar deelnemers en de voorzitter van de vissersclub Ghisleen Dubois aan het woord.

Waarom kom je vissen vandaag?

Christoffer: "Het is leuk omdat je nooit weet welke vis je gaat vangen. Je leert ook veel bij zoals stilzitten en geduldig zijn. Je ziet de vissen ook van dichtbij dan ik gewoon ben in een aquarium. Ik kijk ook altijd met mijn broer naar visprogramma’s op National Geographic."

Heb je al vissen gevangen?

Christoffer: "Ik gisteren tien vissen gevangen en vandaag nog drie. Het waren allemaal kleine visjes, maar het is mij toch gelukt een grote vis  te vangen."

Zijn er veel deelnemers die komen vissen?

Christoffer: "We zijn maar met elf en morgen gaan er vier weg. Normaalgezien zouden wij een wedstrijd houden, maar we zijn met te weinig."

Hoe vang je precies een vis?

Son: "Je zit een made aan een haak en wacht af tot er een vis bijt. Dan geef je een ruk zodat de vis eraan vastzit en dan die voorzichtig naar boven trekken. Als de vis boven water is dan neem je een net. Dan haal je voorzichtig het haakje uit zijn mond. Mocht het niet lukken dan kan je dat ook laten verwijderen door een stokje en zit je de vis terug in het water."

Hoe heb je leren vissen?

Son: "Door de meesters zoals Gylain van De Gouden Brasemclub en Roger maar die heeft arm pijn. Er zijn nog anderen en ze zijn zeer leuk. Ze zijn zeer ervaren vissers."

Waarom organiseert u vissersclub voor kinderen?

Ghislain Dubois: "Dat is om kinderen te leren vissen en ze op die manier ze van de straat te houden. Het jeugd van tegenwoordig is zeker niet voor vissen, ze zijn eerder voor computerspelletjes. We zijn zeer blij dat we dat doen. Het is wel vermindert tegen vroeger."

Hoelang bestaat het hengelkamp al?

Dubois: "We bestaan al 13jaar. We organiseren dat elke jaar in de maand juli. We hopen dat ze gaan blijven komen"

Tekst: Saïda El Bajaj


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?