Politie lost plaag van overvallen op apotheken en superettes op

BRUSSEL - De politie Brussel-West heeft twee bendes opgerold die verantwoordelijk zouden zijn voor een reeks overvallen op apotheken en kleine supermarkten. Acht personen werden opgepakt, waarvan er zes minderjarig zijn.

Van begin januari tot begin maart van dit jaar stelde de politie op het grondgebied van Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Ganshoren, Sint-Agathe-Berchem en Jette een stijging vast in het aantal gewapende overvallen op kleine warenhuizen en apothekers. De lokale recherche startte een onderzoek omdat de feiten verschillende gelijkenissen toonden. Er werden camerabeelden, vingerafdrukken en DNA-materiaal onderzocht, wat de speurders leidde tot de conclusie dat er twee bendes aan het werk waren. Een van de bendes zou verantwoordelijk zijn voor 9 van de 28 onderzochte overvallen.

Tussen maart en juli pakte de politie acht vermoedelijke leden van de dievenbendes op. Het gaat om twee meerderjarigen en zes minderjarigen. De volwassen verdachten zitten in voorlopige hechtenis, vier minderjarigen werden geplaatst in een jeugdinstelling. De twee andere tieners werden vrijgelaten. Sinds de eerste arrestatie, die dateert van begin maart, werd nog maar één overval op een apotheek vastgesteld.

Intussen worden het bewijsmateriaal van een aantal overvallen nog steeds onderzocht, om na te gaan of ze gelinkt kunnen worden aan de twee opgerolde bendes. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?