Zilver voor Alessandro Di Battista van SCWR

SINT-GENESIUS-RODE - Het voorbije weekend namen vier zwemmers van Swimming Club Wauterbos Rode deel aan de Belgische Zwemkampioenschappen voor benjamins en miniemen. De wedstrijden gingen door in Charleroi.

Hoofdtrainer Yves Lejeune had duidelijke doelstellingen voor zijn zwemmers: een verbetering van de persoonlijke records en voor één zwemmer een top 8 of zelfs een top 5 plaats. Niettegenstaande de voorbereidende stage, omwille van de slechte weersomstandigheden in Auch (Frankrijk), niet optimaal verliep, hebben de jonge zwemmers van SCWR hun coach niet ontgoocheld. Zowel Sixtine Schaffers, als Florian Desneux, als Tom Meskens verpulverden hun persoonlijke records en deden het zeker niet slecht voor één van hun eerste wedstrijden op topniveau. Alessandro Di Battista zorgde voor de kers op de taart. Alessandro verpulverde niet alleen zijn persoonlijke records, maar hij kroonde zich op de 400 meter vrije slag tot vice-Belgisch kampioen. Op de 200 meter vrije slag miste hij op een haar (1/10de van een seconde) de bronzen medaille.

Hoofdtrainer Yves Lejeune was natuurlijk zeer gelukkig met de prestaties van zijn zwemmers en hoopt dat de cadetten, junioren en senioren het komende weekend het voorbeeld van de jongeren zullen volgen. De resultaten bewijzen dat SCWR opnieuw op de goede weg is nadat de problemen met het zwembad de groei van de club enige tijd afremden en er een leemte ontstaan was door het afhaken (omwille van hogere studies) van heel wat gevestigde waarden. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?