Gooik plant 22 sociale woningen in Leerbeek

GOOIK – De gemeenteraad heeft een intentienota goedgekeurd waardoor er 22 sociale woongelegenheden kunnen bijkomen tussen de Kwadebeekstraat en de oude trambedding in Leerbeek.

Aan de Kwadebeekstraat ligt een woonuitbreidingsgebied van 111 are. “Vlabinvest heeft de bedoeling via haar fonds op termijn 22 woningen in het woonuitbreidingsgebied te plannen. Hiervoor worden in september de concrete plannen opgemaakt. Het gaat om 7 huurwoningen en 15 koopwoningen”, bevestigt burgemeester Michel Doomst.

Voor Vlabinvest gelden soepeler inkomensgrenzen en toets van de binding aan de gemeente. Het gaat om sociale kavels, maar er wordt rekening gehouden met een hoger inkomstenplafond. "Zo  krijgen onze tweeverdieners de gelegenheid om in eigen streek nog iets te huren of te kopen" , weet Doomst.

Dit project brengt de gemeente een stapje dichter bij het Bindend Sociaal Objectief 2020 dat voor Gooik 26 koopwoningen en 60 (+15) huurwoningen voorziet. De eerste woningen aan de Kwadebeekstraat  zouden in 2017 al klaar kunnen zijn.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?