‘Highline’ tussen bollen van het Atomium

BRUSSEL - Het Atomium ontvangt van 11 tot 17 augustus de ‘Highline’. Voor de tweede keer wordt er een elastische koord gespannen tussen twee hoge bollen.

De highline  zal gebruikt worden door leden van het BeSlack team (België) en het ‘Skyliners’ team(Frankrijk) die gewend zijn om over dergelijke touwen te lopen in extreme situaties.  De teamleden kunnen tijdens deze periode proberen om de oversteek te maken op deze highline, de hoogste en de meest technische in België. Deze ‘highline’ is een belangrijke uitdaging door de lengte (70m)  en de hoogte (ook 70m.  De mensen die die afstand overbruggen  en de oversteek maken, zorgen dus voor een wereldevenement.

Het publiek kan ook testen hoe het voelt om over een dergelijke koord te lopen. Enkele touwen zullen op geringe hoogte gespannen worden op het grasveld aan het Atomium zodat iedereen die dat wenst een oversteek kan proberen.

De rode lijn op de foto stelt de plaats voor waar de koord zal worden gespannen. Het team zal de bevestigingspunten bovenop de bollen gebruiken die ook door de hoogtewerkers worden gebruikt die het Atomium komen schoon maken. Deze punten zijn bovenop elke bol aanwezig en zijn toegankelijk via een luik.

Zie ook: www.slack.fr; www.beslack.be

Ingezonden foto


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?